• (462) 325 1778
  • İletişim
  • Arama Yap
  • Site Haritası
  • Anasayfa
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TRABZON / ORTAHİSAR Ata Ortaokulu Atatürk Köşesi
  1. Anasayfa
  2. Okul-Genel

Rehberlik

1 26.11.2012 1106

Rehberlik nedir? Bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitsini geliştirmesi, çevresi ile dengeli ve sağlıklı bir şekilde uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce bireye yapılan sistemli, bilimsel ve profesyonel bir yardım sürecidir. Demek oluyor ki; Rehberlik her bireyin önce kendi ilgi, yetenek, kişilik, istek ve arzuları kuvvetli ve zayıf yanları ile kendisini çok yönlü tanımasını sağlamaya çalışır. Kendini iyi tanıyan birey sorunlarının farkındadır ve onları çözmek için bir güç sarfeder.

 

 Rehberliğin Önemi

  • Rehberlik ve Psikolojik Danışma ; Kendini fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden tanımasına yardımcı olur.
  • Toplumda gelişimi için açık fırsatları, okul içi ve okul dışı eğitim olanaklarını, mesleklerini, toplumun beklentilerini tanır.
  • Niteliklerine uygun bir program seçmesine yardımcı olur.
  • Problem çözme gücünü geliştirmesine, doğru kararlar verebilmesine, çevresi ile olumlu ilişkiler kurabilmesi için gerekli tutum ve becerileri kazanabilmesine ve ruhsal yönden sağlıklı ve topluma yararlı, kendini gerçekleştirmiş bir kişi olarak yetişmesine yardım etmektir.

 

Psikolojik Danışma Öğrenci yada öğrencilerle, danışmanın yüzyüze gelerek çeşitli problemlere çözüm yolu aramak üzere kurdukları psikolojik ilişkidir. Öğrencilerin kendi kişiliklerini anlamaları ve kabul etmeleri, kendi problemlerine çözüm yolu bulabilmeleri, problemlerini çözmede kendi kendilerine yeter duruma gelebilmeleri, çeşitli seçeneklerden uygun birini seçerek karar alabilmeleridir.

 

Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Bireysel ve grup danışması şeklinde düzenlenebilir. Her iki şekilde de danışma konusu, öğrencilerin kişisel, eğitsel, mesleki problemleri ile ilgili olabilir. Bireysel Danışma: Ders saatlerinin dışında ve öğrencilerin okul içi çalışmalarını engellemiyecek şekilde zaman ayrılmalıdır. Danışma ile ilgili çalışmalar bu konuda yeterli ve hazır rehber öğretmen tarafından yürütülmelidir. Grup Danışması: Öğrencilerin çoğunu ilgilendiren ortak problemlerle ilgili danışma çalışmalarında gruplar olu şturularak rehberlik için ayrılan saatlerden yararlanılabilir.

İLGİLİ İÇERİKLER

Petek TUNCER´i tebrik ediyoruz.

2014 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması...

08-07-2014

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ

17-01-2014

Okulumuz öğrenci kıyafetlerinde değişiklik

Velilerimizin yoğun istekleri doğrultusunda okulumuzda öğrenci 26-12-2013

Rehberlik

26-11-2012

Tarihçe

20-11-2012
Devamı >>
Geri Bildirim

İletişim

Adres:
DEĞİRMENDERE MAH. ÖMER HAYALİ CAD. TRABZON ORTAHSİSAR ATA ORTAOKULU BLOK NO: 4 ORTAHİSAR / TRABZON

Telefon
(462) 3251778


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın
MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.